O Pedrouzo - Santiago de Compostella 19,5 km

11 oktober 2019 - Santiago de Compostela, Spanje

De laatste dag... Nog een keer opstaan om op pad te kunnen gaan... Het is My Way... Camino de Santiago!!

Ook vandaag een optocht van velen, met één zelfde doel... Aankomen in Santiago de Compostella. Ik had de wekker op zeven uur staan, maar was voor die tijd al wakker. Ik had vannacht mijn eigen kamer, zodat ik mijn eigen ding kon doen... ik wil nu met mijn eigen gedachten op pad gaan, niet gestoord door anderen...

Om kwart over zeven trek ik de deur achter mij dicht, en ga op zoek naar een barretje waar ik kan ontbijten. Ik heb tegen Kitty gezegd, dat ik om half drie verwacht aan te komen. Mijn Netwerk op mijn telefoon heeft het de voorlaatste dag begeven, en ben ik afhankelijk geworden van Wifi. Ik kan mij voorstellen hoe fijn wandelen het is geweest, toen er nog geen smartphones waren. Heerlijk op pad zijn en weten dat er ergens wel een bed zal zijn, en er niets gereserveerd kan worden.

IMG_20191011_081635

Ook deze morgen zit het potdicht en zijn wij in nevelen gehuld. Jammer, want juist het eerste gedeelte gaat nog door landelijk bos gebied. Voor mijn doen ben ik vroeg op pad, en zolang de route door de stad loopt is er niets aan de hand. Maar dan gaat het ineens linksaf het bos in... Pikkedonker, tja dat doe ik dus niet en wacht tot de lichtjes mensen mij voor gaan. Nu ervaar ik hoe het is, om in het donker te lopen, en dat zeker drie kwartier voordat ik in het donkere bos iets kan zien. Je ziet dus alleen je voeten, want je moet naar de grond kijken. Ik vind dat dus tien keren niks, en dan zijn er mensen die dus drie uren in het donker wandelen...

IMG_20191011_083932

Gelukkig valt de nevel in het bos wel mee, en is het toch genieten van het zicht. Af en toe is het toch weer klimmen geblazen, en al gaat mij dat goed af, ik ben het voort zat. Ik had tegen Kitty gezegd dat ik er half drie zou zijn, maar de kilometers vliegen onder mij door.

IMG_20191011_090746

Dus maar een bar opgezocht voor een Wifi punt, om te zeggen dat het een uur eerder zou worden. En dan komt Santiago langzamer dichter bij. Van Luisa krijg ik de tip, om vooral de Pelgrim beelden niet te missen, die uit kijken over Santiago de Compostella.

IMG_20191011_122833IMG_20191011_122911

Vanaf hier is het nog 7 km, en het valt mij op hoe rustig wandelen het nu is. Ik loop nog even samen met Murata de 76 jaar oude Japanner. Ook met de vier Spanjaarden uit Barcelona, die zich in Sarria met de taxi lieten af zetten bij mijn Albergue... Ook met hun heb ik de laatste 100 km elke dag wel even samen gewandeld, en vandaag tot aan het Obradoiro plein. Zij hebben deze foto gemaakt, want die hoort er natuurlijk ook bij

IMG_20191011_125837

En dan komt het moment dat je je door de poort komt, waar de doedelzak speler staat te spelen. Van horen zeggen, is dat het moment dat je het plein op wandeld. Ik weet natuurlijk dat Kitty en Miranda, daar op mij staan te wachten. En ik zie hun eerder dan zij mij.

IMG-20191011-WA0015

​​​​​​

1. Dorien Boeijen:
    11 oktober 2019
    Geweldig rianne,topprestatie,zal je verhalen missen komende dagen,geniet er nog van samen!wij hebben de caminito del rey gedaan vandaag in malaga,was ook prachtig
  2. Marij Smits:
    11 oktober 2019
    Gefeliciteerd. Leuke foto hereniging met Kitty💞 nog fijne dagen samen.
    Gr. Marij
  3. Bea:
    11 oktober 2019
    Het is klaar! Wat was het een mooie reis. En ook het weerzien met Kitty was mooi en ontroerend om te zien. Nog veel plezier daar. Je zult het nu wel druk krijgen met het verhalen vertellen!😊
  4. Gerda van den Broek:
    11 oktober 2019
    Goed gedaan Rianne ,Sluit me aan bij Dorien .Zal je verhalen missen .Geniet nog samen met Kitty .Heel veelgroeten .Gerda van den Broek
  5. Petra:
    Hallo Rianne en Kitty.
    Wat een mooie foto van jullie samen.
    Topprestatie!!! Wat geweldig dat je dit gedaan hebt.
    Hartelijke groeten van John en Petra, ook voor Kitty en Miranda.
  6. Jennifer:
    Echt super gedaan!!!
  7. Angelique kamps:
    SUPER!!! GOED GEDAAN!
    GEWELDIG ZO'N ONTVANGST! 💋💋
  8. Ineke:
    Dag Rianne,
    Wat een geweldige prestatie heb jeje geleverd. Daar mag je trots op zijn.
    Het zit er nu op. Ik zal je verhaal elke dagdag missen. Nu lekker uitrusten uitrusten en daarna met Kitty de draad van het dagelijks leven weer oppakken. Ze zal je vast gemist hebben. En omgekeerd natuurlijk ook.
    Liefs Ineke
  9. Ria van Rosmalen:
    11 oktober 2019
    Geweldige ontvangst 🥰 Jullie hebben elkaar lang moeten missen. Geniet van elkaar en van alle indrukken . Lieve groet van ons voor jullie.
    P.S. Wij vliegen zondag naar Curacao 😋
  10. De leeuw Jacqueline:
    11 oktober 2019
    Wat mooi, zo ontroerend ook. Ga het missen! Wat top van Kitty, zonder jou al die dagen, ook zo blij voor jou!
    Kanjer, gefeliciteerd!
    Hartelijke groeten s'Jacqueline
  11. Ruud van Breda:
    11 oktober 2019
    Gefeliciteerd dat je hebt gehaald.
    Een mooie ervaring rijker.
    Ik heb genoten van de foto's en text.
    Zal morgen gaan missen.

Groetjes Ruud
  12. Nellie bosmans:
    11 oktober 2019
    gefeliciteerdik hoop dat het jou gebracht heeft waarop je hoopte
    ik heb van je foto,s en verhalen genoten
    gr aan Kittie en nog fijne dagen samen.
  13. Lizzie Delen:
    11 oktober 2019
    Een heel dikke proficiat wat een prestatie veel respect dat je dit afgemaakt hebt weer mooie fotos en een mooie foto van jou en kitty samen na zolang gescheiden te zijn dus geniet er nu samen maar van jullie verdienen het zal het wel missen zag er elke dag naar uit jou verhalen te lezen de groetjes nog aan kitty dikke kussen van mij en marc😍😘😘😘❤👋
  14. Chris:
    11 oktober 2019
    Hallo Rianne net het laatste gelezen proficiat je mag trots zijn op deze prestatie groeten uit Hongarije ook aan Kitty
  15. Tilly:
    11 oktober 2019
    Gefeliciteerd Rianne, super goed gedaan! Nu lekker genieten met Kitty in het mooie Santiago de Compostela! Liefs Tilly
  16. Nolly:
    Hoi Rianne
    Van harte gefeliciteerd. Goed gedaan chapeau😇😇👏👏👏👏👍
  17. Sylvia:
    Welkom in Santiago de Compostella!! Wat een mooie prestatie 👏🏻👏🏻👏🏻🌹😘
  18. Gerda:
    11 oktober 2019
    Gefeliciteerd.Knap gedaan en mooi verteld.Ik heb ervan genoten om met je mee te leven op deze voor jou belangrijke weg. Liefs en groetjes aan en voor Kitty en uiteraard ook voor jou.Jullie zij kanjers
  19. Hennie:
    11 oktober 2019
    Toppertje💐👏. Geniet van jullie vakantie.. zie jullie snel😘😘
  20. Dorris:
    Topprestatie Rianne, gefeliciteerd! Fijne tijd in Santiago samen met Kitty!🍀🥂💫
  21. Miranda Hermkens:
    12 oktober 2019
    Goed gedaan lieverd. Wat fijn dat ik er bij mocht zijn. Het zijn gelukkig geen onderwater foto's geworden. Een mooie reportage van jou aankomst. Wat een lieve reacties heb je gehad en complimenten over je schrijfstijl en foto's door je reis heen. Hopelijk heeft het je gebracht wat je zocht. Heel veel liefs en een grote knuffel van mij 😍
  22. Monique:
    12 oktober 2019
    Super Rianne , gefeliciteerd het is een hele prestatie ! En nu lekker genieten met jou kitty !😘
  23. Natalie:
    12 oktober 2019
    Wouw Rianne, wat een top prestatie, en ook elke dag een verslag gemaak toppie hoor. Je hebt veel om aan terug te denken en elke keer als je nu erover gaat vertellen zul je het weer een beetje herbeleven. Ik ben benieuwd naar je verhalen. Geniet nog daar samen met Kitty en tot snel
  24. Guus en Monique:
    12 oktober 2019
    Gefeliciteerd Rianne met deze super prestatie!! Wij vonden het geweldig je te volgen, hebben mee geleefd en mee genoten. Nu lekker uitrusten en nagenieten!
    Goede terug reis, groetjes Guus en Monique x
  25. Ine:
    12 oktober 2019
    Dat is liefde op het eerste gezicht na al die dagen geweldig dat je dit wilde en nog gehaald ook proficiat nu genieten samen met jou Kitty en Miranda 💋💋💋☘️🤝👀🍺
    Liefs van ons uit Oss
  26. Peter van de Kerkhof, Panasch:
    12 oktober 2019
    Van harte gefeliciteerd met het volbrengen van deze tocht.
    Dank je dat je deze reis voor ons/mij zo hebt beschreven en mij/ons deelgenoot hebt gemaakt van de ontberingen én de ontroeringen.
    Een tocht die ik vaak in gedachten heb willen lopen, maar die er niet van kwam of zal komen.
    Het ga je goed.
    Groeten aan Kitty!
  27. Ruud van Breda:
    13 oktober 2019
    Zijn jullie al weer thuis???
  28. Rianne:
    13 oktober 2019
    Nee Ruud, eerst een beetje aclimatiseren. Ik moet het wandelen afbouwen... alles moet nog een beetje landen.
  29. Ruud van Breda:
    13 oktober 2019
    Ik vind het knap wat je hebt gepresteerd
  30. Corrie van helvoirt:
    13 oktober 2019
    wat geweldig zulk een prestatie een dikke 10 wat zullen wij je verhalen missen .wat fijn dat kitty je op wachten . proficiat riane en kitty groetjes corrie.
  31. Hans van Leur:
    13 oktober 2019
    Lieve zus, ik heb je al gefeliciteerd op WhatssApp, maar wil toch graag mijn bewondering uitspreken. Een geweldige prestatie en prachtig avontuur, waar we allemaal van hebben mogen mee genieten via deze blog. Dank daarvoor. Dikke zoen van je liefhebbende broer😘😘😘
  32. Patricia Marijnissen:
    14 oktober 2019
    Gefeliciteerd! Echt super knap! En wat een mooie foto van jou en Kitty. Ik vond het erg leuk om elke dag weer wat te lezen van jou avontuur! Groetjes Patricia